WERK IN OPDRACHT

Voor instellingen, bedrijven en andere organisaties schrijft Joost poëtische impressies tijdens evenementen of bijeenkomsten. Ook bedenkt en/of maakt hij in opdracht van onder andere festivals en evenementen, op maat gesneden poëtische belevenissen. Joost denk graag met u mee om een mooie en passende creatieve beleving te realiseren, in de breedste zin van het woord!


PERFORMANCES

Met veel genoegen maakte Joost in 2014 en 2017 deel uit van het guerrilla programma van Oerol.  Hij ontwikkelde een interactieve poëtische performance als zwijgzame (snel)dichter. Meer dan 2000 persoonlijke stukjes heeft hij dankbaar mogen schrijven voor de geweldige bezoekers van dit festival.

Het concept werd daarna meermaals gevraagd voor diverse evenementen en gelegenheden.


Joost maakte poëtische belevenissen en performances voor o.a. Solar, Oerol, Mysteryland en Het Debutantenbal.


SPOKEN WORD

De vertelkunst is ouder dan het geschreven woord, het is in essentie het begin van onze geschiedenis. Vandaag de dag is er een variant die Spoken Word wordt genoemd. Zo je wilt, performance poëzie of voordrachtskunst. Zonder al te veel uit te wijden over de geschiedenis van geschiedenis of de geschiedenis van Spoken Word, Joost is ook zo nu en dan te bewonderen als ‘Spoken Word’ artiest. Dan verrast hij graag zijn publiek met een eigenzinnige manier van voordragen en ontdekt met hen de vele gezichten van het gesproken woord.


MUZIEK


INSTALLATIES

In 2015 ontwierp Joost een rijdend taal-recycling laboratorium. Hij bouwde dit met een aantal mensen van Poetry Circle en stond de hele zomer op festivals en evenementen.


HIPHOP

De roots van Joost zijn kunstenaarsschap liggen in Hiphop. Jarenlang was Joost actief in de Nederlandstalige Hiphopscene onder het alias Neo. Hij bracht in 2001 samen met Oscar X zijn eerste EP uit genaamd ‘Rapiconen’. In hetzelfde jaar vormde hij met zijn jongere broer Maarten (alias Manu) het rapduo Neo en Manu. Met Manu bracht hij in 2004 de plaat ‘Verwarring’ uit. Het duo bouwde gestaag een fikse live-reputatie op in het underground circuit. In 2006 tourde het tweetal samen met o.a. Blaxtar en Typhoon door heel Nederland en deden daarbij o.a. Paradiso, De Melkweg, Parkpop en Lowlands aan. In 2008 stond Joost samen met Manu in de finale van de Grote Prijs, waarin ze tweede werden. Vanaf 2006 werd Joost ook actief als producent. Hij produceerde o.a. voor Blaxtar en uiteraard voor zijn broer Manu.

%d bloggers liken dit: